De gemeenteraad van Midden-Drenthe

De gemeenteraad vertegenwoordigt alle inwoners van Midden-Drenthe. Raadsleden treden op namens de inwoners. Dus ook namens jou. Deze website is van de gemeenteraad. Je vindt er wat er op de agenda staat, hoe je met de raad in contact komt en wat we voor onze inwoners gaan doen deze raadsperiode.

Arjan van Gelderen

Arjan van Gelderen

“Als je ergens iets van vindt, moet je er ook wat aan doen”

Aangenaam! 

Mijn naam is Arjan van Gelderen. Ik ben getrouwd met Yvonne en samen hebben we een dochter. Ik ben een geboren en getogen Midden-Drent. (Westerbork, 1975).

Je doet ‘t er niet zomaar even bij

Sinds 2019 zit ik in de gemeenteraad voor de VVD. Door mijn werk voor gemeenten heb ik altijd al dicht bij de politiek gezeten. Bij de verkiezingen in 2018 kreeg ik namens de VVD een plaats in de commissie Zorg en Welzijn. En later werd ik dus raadslid en fractievoorzitter. Het samenspel in de raad geeft me veel voldoening. Gelukkig maar, want ik ben wel zo’n 16 uur per week aan de slag als raadslid. 

De VVD wordt vaak geassocieerd met ondernemers

Laat het duidelijk zijn, ik zit voor alle inwoners in onze gemeente in de raad. Voor ondernemers, de succesvolle en de ondernemers die het moeilijk hadden door corona. Voor de inwoners, zij die hun steentje bijdragen aan het verenigingsleven en bij dorpshuizen. En voor de inwoner die onder de armoedegrens zit en vraagt om te helpen eruit te komen. Je leest meer hierover op de site van de VVD.

Mijn interesses

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond. Mijn hobby’s zijn oude auto’s, tuinieren en videofilmen. Ik zit in het bestuur van de Beiler Video Club maar heb hier op dit moment helaas niet zoveel tijd voor. Verder ben ik redelijk actief in het vrijwilligerswerk, onder meer in het zwembad als hulp bij de zwemvereniging De Spatters. 

Amazing Mazda

Ik ben gek op oude Mazda’s. Mijn opa had een Mazda 818. Die heeft hij voor zover ik weet, mijn hele leven gehad. Daar is mijn voorliefde voor dit automerk begonnen. Zijn auto heb ik nu zelf, alleen hij rijdt niet. Ik zoek dus nog een goede restaurateur. 

Ik wil iets terugdoen voor mijn omgeving. 

Ik wil graag invloed kunnen uitoefenen. Dat vind ik belangrijk omdat je met elkaar verantwoordelijk bent voor je eigen omgeving. Op een goede manier. Als je ergens iets van vindt, moet je er ook voor zorgen dat je er iets aan doet. Aan de zijlijn staan te roepen is voor mij niet een optie. Daar zit mijn drijfveer. 

Het kan èn moet simpeler

Als ik eraan kan bijdragen dat bijvoorbeeld de regels simpeler worden en dat we het wat makkelijker kunnen maken voor inwoners, is me dat veel waard. Er is een kloof tussen de politiek en de samenleving. Die kloof is er niet zomaar. Die is er omdat we het onnodig complex maken. Als je kijkt wat iemand moet doen om een vrijstelling te krijgen van gemeentelijke belastingen en wat voor een papierwinkel hij daarvoor moet invullen, dan moet je bijna universitair geschoold zijn.

Luisteren en begrijpen is essentieel

Ik vind het belangrijk dat we als volksvertegenwoordigers bereikbaar zijn en luisteren. Met inlevingsvermogen. Dat is zo essentieel. We kunnen het niet iedereen naar de zin maken. Maar door goed te luisteren en situaties goed te begrijpen kunnen we in elk geval die kloof kleiner maken.

Daarom de VVD 

De VVD wil graag vereenvoudigen zodat mensen ook nog begrijpen waar de overheid mee bezig is. En de VVD durft verantwoordelijkheid te nemen. Je moet altijd kijken naar wat iemand zelf kan. En waar dat niet lukt, moet je kijken waar en hoe je diegene kunt ondersteunen of helpen. Ik vind dat dit bij de VVD het meest tot z’n recht komt. 

Een leven lang ruimte

De bestuurlijke visie van Midden Drenthe ‘Een leven lang ruimte’ is een hele mooie liberale uitspraak wat mij betreft. Ik kan daar wel wat mee. Mensen hebben de ruimte, mogen de ruimte nemen of krijgen de ruimte om dingen te doen of zelf te regelen. Daar hebben we geen 26.000 regels voor nodig. Ik ga daarbij uit van het goede van de mens. Pas als je merkt dat het niet werkt, dan heb je maatregelen nodig. De kracht van de Midden-Drent is groot genoeg om zijn zaken zelf te regelen en zelf te doen. 

Orvelte laten we als parel liggen 

Mijn wens voor de toekomst? Ik zou heel graag zien dat we Orvelte beter op kaart zetten. Het is een parel in onze gemeente. Hier laten we kansen liggen in de recreatiesector. Het is een geweldige troef in onze handen voor de recreatieve sector. Met grote spin off. Als we geen toerisme hebben, dan kan de helft van de winkels dicht. Er wordt wel wat aan gedaan, maar dat gaat me lang niet hard genoeg. Ik ben hiermee nog lang niet klaar. 

Wil je nu na het lezen nog meer weten? Kijk dan op vvd midden drenthe of bel of mail me gerust.

Call Now Button