De gemeenteraad van Midden-Drenthe

De gemeenteraad vertegenwoordigt alle inwoners van Midden-Drenthe. Raadsleden treden op namens de inwoners. Dus ook namens jou. Deze website is van de gemeenteraad. Je vindt er wat er op de agenda staat, hoe je met de raad in contact komt en wat we voor onze inwoners gaan doen deze raadsperiode.

Karin Kappen

Karin Kappen CDA

“Je bent niet in de wieg gelegd om er niet meer uit te komen”

Ik bekijk het leven graag van de positieve kant

Aangenaam!

Hoi, mijn naam is Karin Kappen. Ik ben gemeenteraadslid in Midden-Drenthe voor het CDA. Ik zit sinds 2018 in de gemeenteraad en met het labeltje CDA ben ik actief sinds 2017.

Ik ben getrouwd met Jakob en samen hebben we de zorg voor onze pleegdochter Tessa (hoewel die inmiddels ook prima voor haarzelf kan zorgen).

Het gaat om aandacht

Ik ben gemeenteraadslid geworden omdat ik een sterke drive heb om mensen in onze gemeente met elkaar te verbinden. Ik wil van betekenis zijn in de maatschappij. En dan gaat het om grote en ook om kleine dingen. Het gaat eigenlijk om aandacht. Aandacht voor de samenleving. Ik kan niet alles oplossen, maar wil wel graag mijn bijdrage leveren aan een oplossing.

Het is eigenlijk een soort roeping

Dat gaat niet alleen om raadslid zijn. Zo verstrek ik bijvoorbeeld samen met een groep andere vrijwilligers warme maaltijden aan mensen die het niet leuk vinden om alleen te eten. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn. En ook ondersteun ik statushouders met onze moeilijke Nederlandse taal.
Een dominee zei ooit tegen mij: “Je bent niet in de wieg gelegd om er niet meer uit te komen.” En dat geloof ik ook ècht. Het is zelfs mijn levensmotto geworden. Ik bekijk het leven graag van de positieve kant.

Een leven lang ruimte

Als gemeenteraad hebben we de bestuurlijke visie een titel gegeven: ‘Een leven lang ruimte’. Die ruimte doelt naast onze mooie groene ruimte, ook op rust in je hoofd. Op dat er een overheid is, om je te ondersteunen en te helpen om dingen mogelijk te maken. En ook op zorg, als het niet goed met je gaat. En op ruimte om vrijwilligerswerk te doen, door bijvoorbeeld subsidies te geven. Je kunt er van alles aan vastknopen: alles waar we als gemeente Midden-Drenthe mee bezig zijn. We zijn bezig met onze dorpshuizen, we willen ruimte om te ontwikkelen, ruimte om leuke dingen te doen, ruimte om eenzaamheid te voorkomen, om jezelf te ontplooien, ruimte om van een groot huis naar een klein huis te gaan. Je kunt alles wat we hier doen koppelen aan ‘een leven lang ruimte’.

Een breed blikveld

In mijn eerste periode in de gemeentepolitiek lag mijn focus vooral op jongeren. Tegenwoordig richt ik me op meerdere doelgroepen. Dat komt ook doordat ik als fractievoorzitter meer betrokken ben bij het hele raadsprogramma. Mijn blikveld is breder geworden.

Het kost tijd

Voordat ik in de politiek startte, werkte ik ontzettend veel. Ik merkte dat ik meer wilde betekenen voor de mensen, voor de omgeving en toen heb ik de keus gemaakt om mijn baan op te zeggen. Politiek doe je er niet zomaar bij. Het zijn lange dagen. Ik werk ook nog voor het Drentse CDA, dus daar zit ook nog veel tijd in. Het raadslidmaatschap kost me veel tijd. Maar het geeft me ook veel energie terug. Vooral als je ziet dat je echt iets voor de gemeenschap kunt betekenen. Ik heb echt niet altijd zin om weer de deur uit te moeten voor een vergadering, maar als ik dan iets voor elkaar heb kunnen krijgen voor de gemeenschap, dan geniet ik daarvan. Er is ook een keerzijde. Inwoners reageren soms erg boos. Vooral als dat anoniem gebeurt is dat een minder leuke kant. Maar het weerhoudt me niet om door te gaan.

Een plek waar je jezelf kunt zijn

Ik kom graag in het BuurtinfoHuis in Bovensmilde. Dit is een plek waar iedereen zichzelf mag zijn, waar iedereen gezien wordt. En waar je naar binnen gehaald wordt als de drempel te hoog is. Hier mag je dingen bedenken om samen te doen. Dit is een plek waar je mens mag zijn in al je krachten en al je zwaktes.

Een zaak van vertrouwen

Als raadslid ben ik veel in gesprek met mensen. Dat zijn gesprekken over respect of over wat de overheid doet. Als raadslid zien en horen we veel. Hoewel ik het wel begrijp, vind ik het moeilijk als  mensen geen vertrouwen hebben in de overheid. Dat geldt vooral de ‘Wappies’ en de ‘Woke mensen’. Zij hangen theorieën aan waar ik niet zoveel mee kan. Ik kijk liever naar wat we werkelijk kunnen doen. Je moet niet in problemen denken, maar kijken hoe je er met elkaar de schouders onder kunt zetten.

We zijn goed bezig

Als gemeenteraad werken we tegenwoordig prettig met elkaar samen. We zijn een goed bestuur voor de inwoners van Midden-Drenthe. Daar mogen we ook wel wat meer ruchtbaarheid aan geven. Want soms zijn er  aannames over de gemeente die gewoon echt niet kloppen. Ik zou graag meer het andere verhaal willen vertellen.

Mijn wens voor de toekomst

Als ik kijk naar de toekomst, hoop ik echt dat er woningen gebouwd gaan worden in onze gemeente. Dat mensen nog beter de weg naar de gemeente weten te vinden. En dat de eerste blaadjes boven de grond komen van het plantje dat we ‘Vertrouwen’ noemen. Het goede nieuws is dat heel veel mensen weten dat de gemeente Midden-Drenthe met goede dingen bezig is. Alleen het andere geluid overschreeuwt het steeds weer. Daarom hoop ik ook dat de tevreden, maar zwijgende meerderheid zich meer laat horen.

De tijd die overblijft…

Naast het raadslidmaatschap werk ik nog voor een school, ben ik actief voor het CDA Drenthe, voor statushouders, de Warme Huiskamer, doe ik het Stiltemoment in de kerk en zet ik mij in voor ons netwerkplatform ‘De kracht van samen doen in Bovensmilde’. Mijn grote hobby is kleding naaien en lekker niksen in de tuin.

Heb je na het lezen nog vragen, ideeën of wensen? Neem vooral met een mailtje contact met me op! Of bel me op 06 30125900.

 

Call Now Button